Albatros geen gemakkelijke tegenstander voor HKC B1

HKC B1 reisde zaterdag af naar Zwijndrecht. Daar wachtte niet zo’n makkelijke wedstrijd.

Moment in de wedstrijd Albatros B1 - HKC B1Albatros B1 een tegenstander waar we niet zoveel van weten. Op het veld draaide ze onderin mee, maar in de zaal werd 1 keer ruim van KV Tilburg gewonnen & 1 keer verloren van de ploeg die aan kop staat, KCR B1. Dus vol vertrouwen gingen we op weg naar Albatros in Zwijndrecht. De C1 speelde voor ons, en die wedstrijd hebben we helemaal gezien. De C1 behaalde de eerste punten in de zaal er werd met 8-5 gewonnen.

Dus vol volle moed gingen we ons voorbereiden op onze eigen wedstrijd. Niet veel later floot de bekende scheidsrechter van PKC in.

Beide ploegen begonnen scherp, en dat leverde al snel een 1-0 achterstand op, maar er werd al snel gelijk gemaakt door een goede bal van Tamara op Stan en die laatst genoemde persoon maakte dan ook de gelijkmaker, 1-1. Toen waren wij even de bovenliggende partij en liepen we uit naar een 3-1 stand, door scores van Anieke en Stefan. De 3-2 werd wel weer vrij snel gemaakt door Albatros. Toen het vervolg van de eerste helft was slecht. Er werd niet goed gekorfbald en we gingen ons irriteren. De scheidsrechter nam nog al vreemde beslissingen en leek nog al wat tegen ons te fluiten. We gingen er maar niet op in, en kregen uit eindelijk toch een strafworp waarbij de coach van Albatros een gele kaart kreeg. Stan wist de strafworp niet te benutten, en daarom bleef het verschil 3-2. Met een stand van 4-3 bezochten we de kleedkamers.

In de rust werd even alles besproken, en de 2e helft moesten we scherp beginnen! Nadat alle puntjes weer op de ‘I’ stonden gingen we het veld weer op.

Het was Albatros dat scherper uit de kleedkamers kwam dan wij. Er werd gezeurd op elkaar en niet goed gekorfbald. We maakte ons druk om van alles maar gingen niet korfballen. We moesten even wakker geschud worden en dat gebeurde, want Albatros kwam terug tot 4-4. Het was Anieke die ons op sleeptouw nam en maakte de 5-4 en 6-4 en vanaf dat moment waren we wakker en werd het spel wat beter. De 7-4 werd gemaakt door Stan uit een schot. Albatros scoorde nog wel de 7-5, maar daarna wisten Stefan en Anieke nog te scoren, en maakte de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd met een stand van 9-5.

Een niet al te beste wedstrijd, het vertoonde spel de eerste helft was niet goed. En halverwege de tweede helft toch wel wat beter. Dat is goed, want dan hebben we deze week nog genoeg om op te trainen!

Aanstaande zaterdag nemen we het al om 10:00 uur op na de C1 tegen KV Tilburg in de Wielewaal. Wat vroeg maar we hopen toch dat er veel mensen komen kijken! KV Tilburg staat onderaan, maar er moet geen onderschatting plaats vinden want die hebben afgelopen zaterdag toch wel een verrassende uitslag neergezet door maar met 8-7 te verliezen van SDO.

Tot zaterdag!

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20111203AlbatrosB1HKCB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}