Afzwaaiers selectie 2019-2020

Aan het eind van dit, door Corona, bijzondere seizoen 2019-2020 nemen we helaas ook afscheid van diverse mensen uit de selectie.
Op zaterdagmiddag 11 juli is in de kantine met een kleine groep het seizoen afgesloten en is de “selectie seizoen ’19-’20” voor het laatst bij elkaar geweest.

Vanuit de begeleiding is, zoals al eerder bekend gemaakt, afscheid genomen van hoofdtrainer John Spek. Na 4 mooie, intensieve en succesvolle jaren nemen Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg de taken van John komend seizoen over. Helaas kon door Cornona het al bijna zekere kampioenschap op het veld voor HKC 1, en daarmee 4e kampioenschap voor John in 4 jaar tijd, niet worden gevierd.
Ook André Kuipers zal niet meer bij de selectie betrokken zijn komend seizoen. Gelukkig blijft hij wel bij HKC betrokken waar hij zich weer zal gaan inzetten voor de jeugd.

Vanuit de spelersgroep nemen we helaas afscheid van Stefan den Breejen, Cees de Groot, Job Paauw, Rianne Swets en Anieke Swets.
Stefan zal komend seizoen in het Oranje-Zwart van GKV Enomics uit Gorinchem, tegenstander van HKC 1 in de zaal hoofdklasse, actief zijn.
Na benaderd te zijn door deze club heeft Stefan ervoor gekozen om de uitdaging aan te gaan om zich in GKV Enomics 1 te gaan spelen.
Hopelijk zien we Stef straks in de winter hier in Het Dok terug in de basisacht van GKV 1 tegen HKC 1. (nog veel liever hadden we hem zien blijven natuurlijk..)
Cees de Groot heeft besloten zijn korfbalschoenen (voorlopig?) aan de wilgen te hangen. Na een lastig 1e jaar waarin hij zich wel sterk ontwikkelde in de senioren kiest Cees ervoor zijn vrije tijd jammer genoeg aan andere dingen te gaan besteden. We hopen Cees weer snel op het veld terug te mogen zien!
Job keert na 1 seizoen terug naar zijn “oude” club Nova uit Bilthoven. Sportief bracht zijn periode bij HKC helaas niet wat hij er van verwacht had. Hij heeft zijn tijd bij HKC wel als heel plezierig en leuk ervaren. Ook door een kans in zijn maatschappelijke carriere heeft Job er uiteindelijk voor gekozen om dichter bij zijn huis in Utrecht te gaan spelen.
Rianne heeft ervoor gekozen om volgend jaar samen met haar vriend Robbert Bakker bij Merwede te gaan spelen. In Sliedrecht zal ze ook met Robbert gaan samenwonen. Rianne heeft 5 jaar in de selectie gespeeld na haar terugkomst bij HKC in het seizoen 2015-2016. 4 jaren hiervan in HKC 1 en het afgelopen jaar in het 2e. Net als Stefan was Rianne een belangrijke kracht in de successen van het 1e de afgelopen jaren.
Als laatste heeft ook Anieke besloten om komend seizoen niet voor de 1e selectie beschikbaar te zijn. Gelukkig blijft Anieke wel spelen bij HKC maar zal dit in een lager seniorenteam zijn. Net als zus Rianne speelde Anieke 5 seizoenen in de selectie. Deze jaren speelde ze met name in het tweede met regelmatig invalbeurten en ook een aantal basisplaatsen in HKC 1.

Vanaf deze plaats nogmaals hartelijk dank voor al jullie inzet en inbreng voor HKC. We wensen jullie alle goeds en hopen jullie nog veel bij HKC te mogen zien. Uiteraard staat de deur om terug te keren altijd open.

TC HKC

Nieuws