AD:’Nieuwe kans op feest’

Stefan den Breejen (HKC) wil nu wel met champagne spuiten

Voor de tweede maal in de lopende korfbaljaargang stevent het Hardinxveldse HKC op een kampioensfeest af.
Na de succesvolle afronding van het zaalseizoen in Koog aan de Zaan volstaat zaterdag bij Noviomagum een gelijkspel voor de brigade van trainer John Spek om ook in de buitenlucht de kampioens-champagne te laten bruisen.

Inhaalslag
Voor speler Stefan den Breejen (21) \ou dat titelfeest een inhaalslag betekenen. Den Breejen schitterde namelijk door afwezigheid bij de aanloop naar en de festiviteiten na de kampioenswedstrijd bij Roda in de zaal. “Uitgerekend in dat weekeinde was ik voor mijn werkgever Reikon (bedrijf uit Spijkenisse gespecialiseerd in onderdelen en reparaties in machinekamers van schepen, red.) aan mijn eerste buitenlandse klus bezig in Frankrijk. In de weken voorafgaande aan die wedstrijd bij Roda zag ik de bui al een beetje hangen, dat die klus samen zou vallen met een eventueel kampioenschap. Ik had nog even de hoop dat er uitstel zou komen voor de werkzaamheden, maar dat gebeurde niet.”

In een restaurant in Lyon volgde Den Breejen derhalve de gebeurtenissen op honderden kilometers afstand in Noord-Holland. “Via berichtjes werd ik keurig op de hoogte gehouden van de afloop. Mijn ouders zijn bij de wedstrijd aanwezig geweest en na afloop heb ik met mijn collega een drankje erop gedaan. Natuurlijk baalde ik dat ik er niet bij was, maar ik vond het ook mooi dat Ruud aan de Wiel, met wie ik samen de B1 doe bij HKC, op mijn plaats de kampioenswedstrijd mocht spelen.”

‘Rookie’
Aanstaande zaterdag krijgt de ‘rookie’ in de selectie van John Spek mogelijk al de gelegenheid om de ‘schade’ in te halen. HKC kan een droomseizoen bekronen met het tweede kampioenschap in kort tijdbestek. “Voor mij is het al een prachtig jaar, want ik heb vanuit het tweede de overstap naar het eerste mogen maken”, vertelt de boomlange korfballer, die zich dit seizoen nadrukkelijk heeft ontwikkeld. “De kracht van HKC is toch wel dat we wekelijks andere mensen hebben die meerdere doelpunten kunnen maken. Ik moet in dat spelletje ook mijn kansen pakken. Behalve afgelopen zaterdag dan, toen mijn vakgenoot Emiel Deventer niet te stoppen was en negen keer scoorde. Je begrijpt wel dat ik toen vooral heb staan afvangen”, zegt Den Breejen lachend.

In de zaal diende HKC af te rekenen met de streekgenoten Albatros en Merwede omn de titel in 1D en de promotie naar de overgangsklasse te incasseren. Op het veld, eveneens in 1D, loopt het aanmerkelijk soepeler. “Maar dat wil niet zeggen veel makkelijker”, reageert Den Breejen. “We zijn nog ongeslagen, maar hebben ook driemaak gelijkgespeeld. Alle ander ploegen verspelen echter enorm veel punten aan elkaar. Bovendien komt ook op het veld onze sterktste eigenschap, de strijdlust, regelmatig bovendrijven. Dit seizoen zijn we met elkaar echt gegroeid.”

Trainer
Daar speelt ook trainer John Spek zijn rol in. Den Breejen: “Zijn benadering met statistieken en nauwkeurige analyses slaan aan. We moeten het zaterdag maar meteen afmaken en dan een mooi feestje vieren bij thuiskomst in Boven-Hardinxveld.”

Stefan den Breejen moest de kampioenswedstrijd van HKC in de zaal missen

Stefan den Breejen moest de kampioenswedstrijd van HKC in de zaal missen

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (11 mei 2017)
Door: Arco Bomgaars
Fotograaf: Richard van Hoek