AD: ‘HKC pakt zaal- én veldtitel in één seizoen’

Wéér prijs!

Het seizoen 2016-2017 gaat voor de hoofdmacht van HKC als één van de succesvolste jaargangen in de boeken. Met een zaal- én een veldtitel

De ontlading mocht dan iets minder groot zijn dan destijds bij de viering van de titel in de zaal, de feeststemming was er niet minder om. Met een 28-14 triomf bij Noviomagum bezegelden de spelers van HKC een perfect seizoen, met de dubbel die de club de status van overgangsklasser in twee competities bezorgde.

Ook Hardinxvelds burgemeester Dirk Heijkoop erkende het unieke karakter van de gelevere prestatie met zijn aanwezigheid tijdens het kampioensfeest in thuishonk Het Dok. Een feest, dat de finishing touch was bij het veroveren van een prijs die zich in de buitenlucht al snel aankondigde.

Anders dan in de zaal, waar Merwede en Albatros HKC tot op de slotdag opjoegen, had het ensemble van de met twee kampioenschappen debuterende hoofdtrainer John Spek op het veld geen concuttentie. “Als ik dan zo’n wedstrijd als vandaag zie, waarbij Noviomagum ervoor kiest om met een veredeld tweede te spelen, ben ik eigenlijk wel blij dat we een niveau hoger mogen spelen”, sprak Spek, die zich tijdens het feest bescheiden opstelde. “Dat is voor de spelers, die het hebben het gedaab. Als trainet ben je toch afhankelijk van het materiaal waarmee je kunt werken en dat is bij HKC echt geweldig.”

Bonus
Voor Stefan den Breejen was het, na het missen van de zaaltitel door werkzaamheden in het buitenland, extra feest. “Ik moet nog wat inhalen. En mijn medespelers hadden dat blijkbaar ook zo bedacht, want ik mocht rijden naar het kampioensduel in Nijmegen”, kon de benjamin van de ploeg wel lachen om die ‘bonus’.

De broers Emiel en Niels Deventer beleefden de tweede titel in enkele maanden op hun eigen wijze. “De slapende reus HKC is weer ontwaakt, als club hebben we weer aanzien gewonnen”, vond captain Emiel Deventer, die nog niet wilde laten doorschemeren of hij doorgaat. “Maar gezien het niveau, waarop we volgend jaar uitkomen, heeft hij alle reden om door te gaan”, stelde jongere broer Niels, de meer extraverte van de twee. “Er is hier de afgelopen jaren absoluut iets neergezet. Een thuishal, goede prestaties, je merkt dat de vereniging weer leeft. En deze laatste titel? Misschien niet zo uitbundig als in de zaal, maar wel weer een mooi succes.”

Het brengt een herbeleving van de Hardinxveldse derby met Vriendenschaar volgend jaar dichtbij. Emiel Deventer lachend: “Dan hebben we dus al vier punten in de knip.”

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (15 mei 2017)
Door: Arco Bomgaars
Fotograaf: Orange Pictures

HKC bejubelt in Nijmegen het tweede kampioenschap van het seizoen