AD: Van de straat – ‘Bladeren geven goed gevoel’

“Na een drukke werkweek ben ik hier aan het wandelen met mijn zus, mijn moeder en mijn nichtjes. In de natuur zijn, dat vind ik heerlijk. Lekker ontspannend, zeker op zo’n mooie herfstdag. Ik geniet sowieso wel van iedere periode, maar die bladeren geven me echt een goed gevoel.”

Veerle Havelaar

Veerle Havelaar (22 jaar, praktijkondersteuner): ‘Bladeren geeft goed gevoel’ (Foto: © Maartje Brockbernd / AD)

Sterrenburg
“We zijn allemaal geboren en getogen in Dordrecht. Ik woon zelf in Sterrenburg bij mijn ouders en mijn zus woont in het centrum. We kunnen zowel hier in de natuur genieten en ook in de stad ons dingetje doen. Best of both worlds! We zijn heel erg close met elkaar. Mijn zus is mijn beste vriendin en mijn moeder ook. We zijn ook altijd met zijn vijven op stap en dat is me heel dierbaar. Dat neem je soms als vanzelfsprekend, maar dit is mijn clubje.”

“Ik werk in een huisartsenpraktijk als POH GGZ. Ondersteunend aan de huisarts pak ik alle ggz-vraagstukken op. Daarnaast werk ik ook als cognitief behandelaar. Ik behandel mensen met een niet aangeboren hersenletsel, die na hun revalidatie bij ons komen. Dan zijn ze fysiek wel hersteld, alleen lopen ze cognitief en psychisch nog tegen dingen aan. Ik ben er een beetje ingerold, maar ik kan nu wel zeggen dat het mijn ding is.”

“Soms hoor je heftige verhalen, maar ik denk wel dat ik een persoon ben om het te kunnen handelen. Ik kan het afsluiten en waarderen wat ik zelf heb. Je hoort natuurlijk niet alleen maar negatieve dingen. Over het algemeen lukt het me wel om het van me af te zetten. Als ik iemand na verloop van tijd weer zie lachen en genieten van het leven, dan denk ik: ‘Ja, dit is ook wat mijn werk mooi maakt.’ Het is misschien ook wel waar je zelf als behandelaar op focust.”

Yoga
“Ik korfbal graag, ik probeer aan yoga te doen en naar de fitness te gaan. Dat doe ik ter ontspanning. Daarnaast lekker drankjes doen ’s avonds of ergens lunchen. Dat heb ik wel gemist, hoor. Het gevoel van vrijheid. Wandelen doe ik ook graag. Daar heb je niet altijd zin in, maar ik weet dat het goed is voor de hersenen om er even uit te zijn. Ik raad het mijn patiënten aan, dus dan moet ik zelf ook doen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het zowel mij als mijn patiënten erg goed doet.”

Orgineel gepubliceerd: AD/Rivierenland (16 november 2021)
Auteur/fotografie: Maartje Brockbernd

Jeugdkampioenen HKC