AD: ‘Showman Den Dunnen met HKC weer in finale’

Showman Den Dunnen met HKC naar finale om plek in Korfbal League: ‘Heerlijk weer in PKC-hal te spelen’

Danny den Dunnen reageert op eigen wijze op de winst van HKC op DSC (Foto © Gertrude de Vries van korfbalfoto.nl)

Danny den Dunnen verliet zo’n vier jaar geleden PKC/Vertom om samen met zus Nadhie weer bij zijn eerste korfballiefde HKC te gaan spelen. Komende zaterdag is de voormalig international terug in de Oostpolder: als captain van het vlaggenschip van de club uit Boven-Hardinxveld, dat met Dalto in Papendrecht gaat strijden voor een plek in de Korfbal League.

Dankzij de 26-18 zege in het derde en beslissende play-offduel bij het Eindhovense DSC plaatste HKC zich voor het tweede achtereenvolgende jaar voor die finale om promotie en is dus weer slechts 50 minuten verwijderd van het hoogste zaalkorfbalniveau. Dat leek na de mentale tik van afgelopen zaterdag, toen DSC in Het Dok de stand gelijk trok (18-19) een zware dobber te worden.

“Maar wij schoten in die wedstrijd echt belabberd. Ik was ervan overtuigd dat als we ons niveau zouden halen dat we dan makkelijk de finale konden bereiken”, stelt de 30-jarige aanvoerder Danny den Dunnen, die daarbij de inbreng van de (verrassende) basiswaarden Annelies Kop en Jop Brouwer aanstipt. “Jop levert altijd als het moet en dat deed hij, net als Annelies die pas terug is, geweldig.”

Den Dunnens eigen inbreng mag ook niet gebagatelliseerd worden. De virtuoze en flegmatieke showman, onmiskenbaar te herkennen aan het rugnummer 0 en zijn onderscheidende korfbaloutfit met bedekte benen en ‘Let’s twist again’ als doelpuntentune, is een belangrijke teamplayer en aanjager bij HKC geworden.

“Toen ik terugkwam bij HKC werd er veel van me verwacht. Daar heb ik nu wel een balans in gevonden: ik kan belangrijk voor het team zijn, maar ik krijg ook de vrijheid om dat te doen wat ik mooi of leuk vind. Daar gedij ik, net zoals tussen die jonge gasten, in. Ik ben en blijf toch een publieksspeler, het liefst in volle zalen.”

Wat dat betreft kan Den Dunnen zaterdag zijn hart ophalen. “De PKC-hal, heerlijk om er weer te spelen met publiek dicht op het veld. Jammer dat PKC zelf play-off speelt bij LDODK. Maar de steun zal sowieso geweldig zijn. Onze supporters verdienen alle lof. Elke wedstrijd en ook op een dinsdagavond in Eindhoven zijn ze er, dat geeft een kick. Dalto is op basis van de competitie favoriet, maar wij kunnen vrijuit spelen. Dat de verliezer vervolgens nog door moet tegen Groen Geel voor de laatste plek in de Korfbal League, daar wil ik niet aan denken.”

Orgineel verschenen: AD/Rivierenland van 6 april 2023
Auteur: Arco Bomgaars
Fotografie: © Gertrude de Vries van korfbalfoto.nl

HKC F3