AD: ‘Rianne Swets: HKC en GKV aan elkaar gewaagd’

Nieuwkomer HKC maakt zich in de overgangsklasse D op voor een titanenduel om de koppositie tegen de streekgenoten van GKV/Enomics uit Gorinchem. Een affiche, waar HKC-speelster enorm van kan genieten“Ik denk dat de ploegen aan elkaar gewaagd kunnen zijn. Ook GKV heeft goede mannen en vrouwen die misschien iets minder dominant scoren, maar die met elkaar wel een goed team vormen. Een zware dobber.”

Voor de Hardinxveldse, die terugkeerde bij HKC na een avontuur bij PKC, is de gewenningsfase in de overgangsklasse wel achter de rug. “Ik moet zeggen dat het niveauverschil me alleszins meevalt en soms zelfs tegenvalt. Vorig jaar in de eerste klasse in de zaal hadden we het tegen ploegen, als Merwede en Albatros soms aanmerkelijk lastiger, als ik dat vergelijk met sommige ploegen die we op het veld buiten in de overgangsklasse zijn tegengekomen. De afgelopen weken hebben we het ook lastig gehad, dat is waar. Tegen Oranje Wit speelden we een mindere wedstrijd, die we er alsnog uitsleepten in de laatste minuut. Afgelopen zaterdag bij KCR hebben we een sterke tweede helft gespeeld, waardoor we wonnen.”

Ongeslagen
HKC draait als promovendus meteen me in de top, maar dat wil volgens Swets niet zeggen dat zij en haar ploeggenoten dromen van oorstoten naar de hoofdklasse. “We zien onszelf in elk geval niet als een kampioenskandidaat. Wat dat betreft zijn GKV en SDO clubs die die ambities eerder zullen uitspreken. We hebben onszelf ook geen doel gesteld en zijn blij dat we tot nu toe ongeslagen zijn gebleven. Als team maken we nog steeds een ontwikkeling door. Wat dat betreft is de ontmoeting met GKV wel weer een mooie graadmeter in een ongetwijfeld mooie entourage, want ik reken erop dat onze thuishal Het Dok zal uitpuilen”.

Rianne Swets

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (30 november 2017)
Auteur: Arco Bomgaars
Fotograaf: Archief AD