AD: ‘Prima in balans’

Met duels tegen landskampioen TOP (vanavond), Blauw Wit (zaterdag) en Fortuna (2 februari) staat PKC/SWKGroep voor een belangrijke fase in het seizoen. Een fase, waarop ook speelster Nadhie den Dunnen zich verheugt.

Nadhie den Dunnen staat met PKC voor belangrijke serie

YOLO, You Only Live Once (‘je leeft maar één keer’), is nog steeds haar levensmotto, maar Nadhie den Dunnen bevindt zich nadrukkelijk in een nieuwe fase in haar leven. De ex-international en speelster van het Papendrechtse PKC wil voor de zomervakantie haar rechtenstudie afronden en maakt momenteel bij KPN Legal al kennis met de juridische praktijk en het bedrijfsleven.

Studie

“Sommige mensen die mij goed kennen, zullen het misschien niet kunnen geloven, maar het einde van mijn studie nadert met nog één vak te gaan en ik heb het echt prima naar mijn zin op maatschappelijk gebied. Ik heb blijkbaar toch de goede keuze in mijn leven gemaakt om deze richting te kiezen”, stelt de 27-jarige van origine Hardinxveldse niet geheel zonder zelfspot.

Haar leven speelt zich voor een groot deel af in Rotterdam, waar zij zich gesetteld en het prima naar haar zin heeft. Maar de combinatie van maatschappelijke ontwikkeling met sporten op het hoogste competitieniveau op korfbalgebied biedt haar nog steeds volop plezier. ,,Meerdere keren per week rijd ik nog steeds met een goed gevoel naar Papendrecht om daar te trainen en te spelen. We hebben ook echt een heel leuke groep met een prima staf, met Daniël Hulzebosch als een goede trainer. De sfeer is prima, ik zit lekker in mijn vel en het leven is voor mij prima in balans op deze manier.”

Afgesloten

Al geruime tijd maakt Nadhie den Dunnen inmiddels geen deel meer uit van het Nederlands team. “Oranje is voor mij een afgesloten hoofdstuk, maar echt: alle spelers die dat willen bereiken, kan ik het echt aanraden om ervoor te gaan, want het is voor mij een prachtige tijd geweest. Ik focus me nu geheel op PKC en dat is goed zo.”

Met de Papendrechtse ploeg bivakkeert Den Dunnen sinds afgelopen zondag – op basis van verliespunten – bovenaan in de Korfbal League. De komende drie wedstrijden wordt duidelijk hoe de kaarten komen te liggen ten aanzien van de kansen op de play-offs en de positie aan het einde van de reguliere competitie. De kraker met landskampioen TOP vanavond is de eerste ontmoeting in een fraai drieluik met ook confrontaties met Blauw Wit en Fortuna op komst.

“TOP is een echte krachtmeting voor ons”, stelt Den Dunnen. “Die ploeg staat er altijd op belangrijke momenten en dus ook vanavond tegen ons. Na een maand zonder competitieverplichtingen vond ik dat we afgelopen zaterdag tegen KZ best lekker draaiden. Na rust (21-11, red.) merkte ik wel dat mijn focus minder werd, omdat het verschil zo groot was. Ik werd te afwachtend, ook omdat Laurens (Leeuwenhoek, red.) doelpunten bleef maken. We draaien op dit moment lekker, maar het kan en moet nog beter als we uiteindelijk naar de Ziggo Dome willen.”

Broer

“Na dit jaar? Ik heb nog geen idee. Ik weet dat mijn broer John graag nog met Danny en mij in één team zou willen spelen. Of dat er van komt? Als Danny zou overstappen misschien wel. Want we hebben eigenlijk afgesproken: als de één gaat, volgt de ander. Vorige week was ik nog bij HKC en ik voel me daar nog steeds welkom. De club nadert de hoofdklasse, wat toch een aardig niveau is.”

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (22 januari 2019)
Auteur: Arco Bomgaars
Fotograaf: Richard van Hoek