AD: ”Mister PKC 2′ Corné Troost gedijt goed bij HKC’

Een eenvoudige keuze was het niet afgelopen jaar voor korfballer Corné Troost. Na elf seizoenen in de selectie van PKC/SWKGroep te hebben gespeeld, wikte en woog de thans 31-jarige Papendrechter om het uiteindelijk toch te doen: de speler die hét gezicht was van het tweede team van PKC maakte de overstap naar de Hardinxveldse zaal- en veldovergangsklasser HKC.

“Voor mij is de overweging geweest: als er aanstormend talent is voor het tweede bij PKC, dan wil ik een stap opzij doen. Ook spelen in het derde, toch ook een doorstroomteam richting selectie, zag ik niet zitten. Vervolgens kwam HKC om de hoek kijken. Met hoofdtrainer John had ik al in de A1 en het derde van PKC gewerkt. Ik heb lang de tijd gekregen en genomen van PKC én HKC om mijn beslissing te nemen, die niet makkelijk was. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de uitdaging, spelen in een eerste team.”

Geen breuk

Van een breuk met PKC is ook absoluut geen sprake: Corné Troost prijkt met zijn naam nog steeds op de ledenlijst van de Papendrechtse korfbalclub, waar hij ook nog betrokken is bij jeugdevenementen zoals de organisatie van het kamp. Als het kan, ga ik ook kijken bij het tweede en eerste.” Troost won door de jaren heen veel titels met het tweede en had ook een bijdrage in de voorlaatste nationale veldtitel van de hoofdmacht, onder Ben Crum.

Met HKC beleeft Corné Troost mooie tijden. De Hardinxveldse ploeg won twaalf wedstrijden op rij (veld en zaal) en is in de zaal, in de overgangsklasse B, koploper. Zaterdag komt nummer twee De Meeuwen, dat twee punten minder bezit, op bezoek in Het Dok. “De kracht van HKC is het collectief, wekelijks is praktisch iemand anders topschutter. John bereidt ons nauwgezet op elke tegenstander voor, voor mij ook een nieuwe gewaarwording. Een titel vieren als eerste teamspeler zou prachtig zijn, maar voor nu telt dat we ons alleen focussen op de eerstvolgende tegenstander.”

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (24 januari 2019)
Auteur: Arco Bomgaars