AD: “Met een tevreden gevoel richting zaalcompetitie”

‘Herbstmeister’ HKC en DeetosSnel met een tevreden gevoel richting de zaal: ‘We verheugen ons erop’

DeetosSnel-trainer Leon Simons (midden) klapt voor zijn ploeg en wordt daarbij geflankeerd door assistent-trainer Jan van Essen (links) en teambegeleider Maurice Rombouts Fotto: © Richard van Hoek

HKC en DeetosSnel beginnen beide met een goed gevoel aan de korte voorbereiding op het zaalseizoen in de nieuwe Korfbal League 2, waar de teams elkaar weer zullen tegenkomen. De Hardinxvelders pakten de herfsttitel door de 16-12 zege op de Dordtse opponent, die na acht veldduels op een derde plek staat.

“We zien elkaar in de zaal.” Bij de felicitaties na afloop van de confrontatie in Boven-Hardinxveld tussen HKC en DeetosSnel was dat een opmerking die regelmatig over de lippen van de betrokkenen kwam. Want de twee opponenten zullen elkaar straks ook in de zaal op het tweede niveau, de nieuw gevormde Korfbal League 2 met tien ploegen, treffen.

Het door Peter Kamsteeg en Marrien Ekelmans getrainde HKC, dat afgelopen seizoen door Unitas en Groen Geel uit de Korfbal League werd gehouden, kende een prima veldcampagne als nieuwkomer in de hoofdklasse. “Als ‘Herbstmeister’ richting de zaal, met een team dat nog in opbouw is”, stelde Ekelmans.

Routiniers
HKC raakte voor dit seizoen de routiniers Corné Troost en Annelies Kop kwijt, Nadhie den Dunnen zit langdurig in de lappenmand en Veerle Havelaar en Merijn Sevenhuysen kenden blessureleed. “We hebben daar nieuwe, jonge spelers zoals Jop Brouwer, Jiske van Brenk en Jitte Janssen voor teruggekregen en die hebben het snel opgepakt.”

De Hardinxvelders reden alleen tegen De Meervogels en DOS (W) een scheve schaats. “Vooral de manier waarop we thuis van De Meervogels verloren, kon niet. Daar hebben we met elkaar goed over gesproken. Verder kunnen we uiterst tevreden zijn”, aldus Ekelmans. “We hebben nu een korte voorbereiding – met onder andere een oefenduel met DSC – naar de zaalcompetitie, die op 12 november start. Op die competitie verheugen we ons, want de verschillen zullen klein zijn.”

De HKC’ers Jitte Janssen en Fenna Zwang troffen hun oude ploeg DeetosSnel, waar ook Veerle Havelaar nog een verleden heeft. Zij maakte na een slepende achillespeesblessure haar rentree bij de thuisploeg in de tweede helft. Ook stonden de voormalige Oranje Witters Jop Brouwer (HKC) en Mees Oppe (DeetosSnel) tegenover elkaar in een wisselvallige tweestrijd, waarin de gasten van 9-5 tot 9-9 terugkwamen maar in de slotfase liep HKC alsnog weg.

Prettig
“Toch ben ik tevreden over waar we staan”, oordeelde trainer Leon Simons, dit seizoen begonnen bij DeetosSnel. “Ik moest de spelers en de club leren kennen en daarnaast moesten we presteren. Dat is op beide fronten gelukt: ik werk bij een prettige vereniging met korte lijnen en met een overwegend jonge ploeg, die nog in ontwikkeling is. We hebben scorend vermogen en power over de mannen en dynamiek over de vrouwen. Tegen een uitgebalanceerde ploeg als HKC bleven we lang bij, alleen scorend hebben we het laten liggen.”

Simons neemt zijn selectie komend weekend mee voor een teambuildingssessie en zal met DeetosSnel competitietegenstander Dalto treffen in de aanloop. “We moeten de tegenstanders in de Korfbal League 2 nog leren kennen, maar ik acht ons zeker in staat om het de tegenstanders daar erg lastig te gaan maken.”

Scores HKC: Mark Klop (4x), Danny den Dunnen (3x), Mabel Havelaar (2x), Eliza Roest (2x), Fenna Zwang, Sanne Langendoen, Veerle Havelaar, Jiske van Brenk en Jop Brouwer.
Scores DeetosSnel: Nout van der Wal (5x), Joost Hofman (3x), Lara Heijboer (2x), Mees Oppe en Naomi de Kroon.

Sporting Delta verloor, na een reeks van vier ongeslagen wedstrijden, op eigen veld van Tempo: 13-19. Angelo van der Hout, Victor Entken en Jeroen Tijhuis scoorden allen driemaal voor de Gravensingelclub, die nog één duel te goed heeft voor de zaal: de uitbeurt bij Avanti van komende zaterdag.

Orgineel (als premium-artikel) gepubliceerd: AD/Rivierenland (24 oktober 2022)
Auteur: Arco Bomgaars
Fotografie: © Richard van Hoek

Marco den Breejen