AD: “Lotte Scherstra op haar plek bij HKC”

Voor Lotte Scherstra en haar teamgenoten van HKC breken de spannende slotweken van de zaalkorfbalcompetitie aan. De Hardinxvelders beginnen aan de laatste reeks van vier duels in de overgangsklasse B met drie punten voorsprong op de concurrenten De Meeuwen en Wit Blauw. “Natuurlijk is het besef er dat we steeds dichter bij het kampioenschap kunnen komen, maar we kijken niet verder vooruit dan naar de eerstvolgende wedstrijd”, wil de 24-jarige speelster, die woonachtig is in Rotterdam, niet hoog van de toren blazen en te ver vooruitkijken.

Lotte Scherstra: Ambitie als drijfveer

De realiteit is echter wel dat HKC met een thuiszege op KVA komende zaterdag opnieuw een grote stap richting de titel zou kunnen zetten, aangezien later die dag de beide nummers twee De Meeuwen en Wit Blauw elkaar treffen. Scherstra: “KVA nemen we als tegenstander bijzonder serieus. We vinden het onbegrijpelijk dat die ploeg geen punten pakt en in de degradatieproblemen zit.”

De ambitie om te zien tot hoever zij persoonlijk én in een nieuwe korfbalomgeving kon reiken, voerde Lotte Scherstra – in het dagelijks leven teamleider customer service bij Decathlon – twee jaar geleden naar HKC. “Ambitie is wel een belangrijke drijfveer. Ik werk in Amsterdam en korfbal in Hardinxveld-Giessendam, dat is best een opgave om te combineren maar ik heb het er graag voor over. Ik ben aan mijn tweede seizoen bezig bij HKC en voel me helemaal op mijn plek binnen de club. Het gezamenlijke doel om met elkaar het maximale eruit te willen halen, spreekt mij enorm aan. Bovendien hebben we met John Spek een trainer die ik nog nooit heb meegemaakt: hij bereidt ons echt zo gedetailleerd mogelijk voor op elke eerstvolgende wedstrijd.”

Trainer
Dat Lotte Scherstra het prima naar haar zin heeft bij de bespeler van sporthal Het Dok, blijkt wel uit het feit dat zij de A1 van HKC begeleidt. “Daar ontstond een plekje en daar ben ik dit seizoen ingesprongen om te trainen en als het kan op zaterdag te coachen. HKC promoveerde destijds vanuit de tweede- naar de eerste klasse ten koste van mijn toenmalige club KOAG en we groeien nog steeds. Afgelopen zaterdag scoorden we in het oefenduel met BEP 43 treffers, nog één meer dan in de competitie tegen Nova. Dat zegt ook wel iets over hoe we ervoor staan.”

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (7 maart 2019)
Auteur: Redactie AD Sport