AD: ‘Korfbal League (nog) geen onderwerp bij HKC

Plaatsing tussenklasse heeft prioriteit bij Hardinxvelders

HKC schaarde zich via de 21-18 zege op Wageningen bij de acht hoofdklassers die in aanmerking komen voor promotie naar de Korfbal League. In Het Dok, waar GKV morgen naartoe komt voor de eerste van twee ontmoetingen, was het allerhoogste zaalkorfbalniveau echter (nog) nauwelijks een gespreksonderwerp.

Nadhie en Danny den Dunnen

Danny den Dunnen volgt zus Nadhie in het kielzog bij een doelpoging van HKC tegen Wageningen, dat met 21-18 werd verslagen. Foto © Richard van Hoek Fotografie

Met een bestorming van het veld vierde de (jonge) aanhang van HKC samen met de spelers en technische staf het verzekeren van plek één in de hoofdklassepoule en vervolg van het traject richting de nieuw te vormen tussenklasse. Want, zo benadrukte het trainersduo Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg nadrukkelijk na de nerveuze ontmoeting met Wageningen, dat is prioriteit één voor de Boven-Hardinxvelders. “Dan spelen we volgend seizoen wekelijks dergelijke wedstrijden als vandaag in een mooie competitie met negen andere ploegen.”

Samen met DSC, Avanti, TOP, AW.DTV, Mid Fryslân, GKV en Unitas is HKC nog in de race voor (minimaal) één entreebewijs voor de Korfbal League. Met de aanwezige kwaliteit én ervaring, en twee trainers die op het hoogste niveau actief waren, is de zwart-witte brigade een absolute kandidaat.

Tweeluik
“Alles wat meer is dan de tussenklasse daar gaan we voor als het binnen handbereik is”, was Ekelmans duidelijk. “De vraag is of de Korfbal League aantrekkelijker is dan de tussenklasse, maar er zal één ploeg toch naartoe moeten.” GKV (Kamsteeg: ‘Een sterk collectief, dat bereid is om het met elkaar te doen’), is het obstakel voor het realiseren van het eerste doel, deelname aan de tussenklasse. De winnaar van het tweeluik vervolgt de weg richting Korfbal League tegen de winnaar van het treffen DSC – AW.DTV.

Annelies Kop maakt daar zeker geen deel meer van uit. Zij en haar partner, voormalig HKC- en PKC-speler John den Dunnen, verheugen zich op de geboorte van hun eerste kind. Kop kreeg vlak voor tijd een afzwaaisaluut. “Dit was gepland, zodat voor mij de druk eraf zou zijn voor de play-offs. Dit was een mooi moment om te stoppen, met volle tribunes en iedereen die voor me stond”, vertelde de Hardinxveldse. “Of dit een definitief afscheid is? Voordat ik terugkom, ben ik 30 jaar. Dan kom je niet heel makkelijk meer terug.” Carmen de Heer, die was teruggekeerd naar PKC om in een lager team te spelen, is inmiddels weer aan de selectie van HKC toegevoegd.

Vieze meters
Makkelijk ging het zeker niet tegen Wageningen, maar HKC bleef als team knap overeind. Danny den Dunnen speelde ijzersterk voor het collectief. Schutter Mark Klop had het dit keer niet in de afronding, maar leverde vooral na rust sterk verdedigings-, rebound- en onderscheppingswerk af.

“We zijn niet afhankelijk van één spits”, stipte Ekelmans aan. “Als de één het een keer niet heeft, dan staat de ander op. Deze ploeg wil ook voor elke vieze meter vechten.”

HKC – Wageningen 21-18 (13-11). Scores HKC: Eliza Roest (5x), Danny den Dunnen (4x), Corné Troost (4x), Veerle Havelaar (3x), Nadhie den Dunnen (3x), Annelies Kop en Mark Klop.

Orgineel (als premium-artikel en in digitale krant) gepubliceerd: AD/Rivierenland (28 maart 2022)
Auteur: Arco Bomgaars
Fotografie: © Ricard van Hoek Fotografie

RTC selectieteamKampioen HKC E1