AD: ‘Korfbal League laat nog steeds sporen na bij Nadhie den Dunnen’

Normaal gesproken ebt een slecht seizoen wel weer weg, maar dit keer laat de ontknoping van de Korfbal League nog behoorlijk wat sporen na bij Nadhie den Dunnen.

Met PKC haalde ze de finale van de Korfbal League niet. Het was een onvoorziene anticlimax. Die nasmaak hoopt Den Dunnen in Polen enigszins weg te spoelen. door met het Nederlands team de World Games te winnen.

In Wroclaw, stad aan de Oder met ontelbaar veel bruggen en deze maand thuishaven van ruim 3200 atleten in niet-olympische sportrn, is de Nederlandse korfbalploeg van oudsher de favoriet voor de titel. Vergelijk het met PKC, dat in de competitie ook altijd favoriet is. Het verschil is dat Nederland ook daadwerkelijk alles wint en dat PKC het de laatste jaren vaker niet dan wel afmaakt. “We hebben er best lang over gesproken, maar een definitief antwoord hebben we nog niet”, zegt Den Dunnen.

Ze omschrijft het onomwonden als blamage. PKC won in de reguliere competitie alles, maar verloor in de kruisfinale opeens van Blauw Wit. “We waren veruit de beste ploeg in de competitie, dan is het moeilijk te begrijpen dat je de finale niet eens haalt. We zijn blijkbaar niet goed in het pieken op de juiste momenten.”
Daar waar landskampioen TOP dat juist wel kan. Met karakters in de ploeg die zeggen waar het op staat en die met de vuist op tafel slaan als het moet, stijgt het team uit Sassenheim op de goede momenten toy grote hoogten. “Maar wij hebben nauwelijks tegenslag in de competitie”, pareert Den Dunnen. “Dus we kunnen elkaar wel de waarheid zeggen. maar dat heeft niet veel effect.”

Blessure
Den Dunnen heeft sowieso niet het beste seizoen uit haar carrière achter de rug. Een hielblessure zorgde voor een kwakkelende Korfbal League. “Ik had misschien meer rust moeten nemen aan het begin van het seizoen. Nu had ik ook in de kruisfinale soms nog last, maar ik wilde die wedstrijden niet laten schieten.”

Desondanks is ze er gewoon bij op de World Games. “Het was blijkbaar geen issue voor de bondscoach. Ik ben ook gewoon fit, hoor. Tijdens de trainingen van het Nederlands team ging het steeds beter.”

Broer
Daar waar Nadhie den Dunnen dus wel in Polen is om in het WKK Sport Center de zoveelste gouden medaille met Oranje te pakken, ontbreekt broer Danny in de selectie. De PKC’er met de fluwelen techniek is niet geselecteerd door bondscoach Wim Scholtmeijer. “Hij is een showmannetje, hè, weet zijn zus. “Een heel goede korfballer, maar soms is het net even te veel en komt het niet alleen maar op mooie balletjes aan. Ik vind het wel jammer dat hij er niet bij is.”

Een PKC-scenario, waarin de anticlimax de uitkomst is van een zorgvuldig opgebouwde route, is voor het Nederlands team nauwelijks denkbaar. De Hollandse profs zijn veel te sterk voor elk ander team. Er wordt altij rekening gehouden met een stuntje van Chines Taipei of met een geniepige winst van België, maar waarschijnlijk is dat niet.

Noot redactie HKC: dit bericht is nog voordat de halve finales zijn gespeeld, de finale gaat tussen Nederland en Chinese Taipei

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (24 juli 2017)
Auteur: Walter Tempelman
Fotograaf: Marco Spelten