AD: ‘John den Dunnen: HKC is geen favoriet’

Het Hardinxveldse HKC beleeft een geweldig wederoptreden in de Overgangsklasse met vier zeges in evenzovele wedstrijden. Dat maakt de ontmoeting met het puntgelijke De Meeuwen zaterdag tot een echte topper met de alleenheerschappij in de Overgangsklasse C als inzet.

“Het is zeker niet zo dat we denken aan weer een kampioenschap of iets dergelijks”, geeft aanvoerder John den Dunnen van de Boven-Hardinxvelders aan. “We zijn vooral blij om te zien dat het op dit moment zo goed gaat na de promotie van afgelopen seizoen. De Meeuwen geldt voor mij ook als de favoriet komende zaterdag. Belangrijk daarbij is dat we ons presenteren als een echt collectief: wekelijks blinken andere mensen bij ons uit of zijn de scores anders verdeeld. De inbreng van de nieuwe mensen, Lotte Scherstra en de mannen Tjeert Gort en Jaïr Korf de Gidts, is ook belangrijk: in de breedte is de selectie daarmee sterker geworden.”

Randvoorwaarden
Den Dunnen denkt dat naast de inbreng van trainer John Spek ook de steeds betere randvoorwaarden bij HKC een rol spelen in de huidige prestaties. “Naast een eigen hal, waar we sinds vorig seizoen profijt van hebben, is er nu ook de mogelijkheid om krachttraining met elkaar te doen in De Werf. Die ruimte is onlangs geopend en zorgt ervoor dat we ook weer professioneler kunnen werken.”

Voor de voormalig PKC’er, die de aanvoerdersband over heeft genomen van de gestopte Emiel Deventer, is de combinatie van korfbal met zijn maatschappelijke carrière soms lastig. “Dat is ook de reden dat ik destijds een stapje terug heb gedaan naar HKC, maar het lukt nu nog steeds om werk en trainingen en wedstrijden op elkaar af te stemmen. We schuiven met HKC steeds een stukje op richting mijn broer Danny en zus Nadhie bij PKC, haha. Nee het gat is nog groot hoor, maar zij vinden het ook hartstikke leuk dat het met hun oude club zo lekker gaat op dit moment.”

HKC-aanvoerder John den Dunnen

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (28 september 2017)
Auteur: Arco Bomgaars
Fotograaf: Archief AD