AD: ‘HKC toont weer karakter’ / ‘Bij korfbalclub HKC ben ik ook juf Kelly’

De overgangsklassers HKC en Oranje Wit hielden hun titelkansen gaaf, al moesten zij daar wel heel diep voor gaan. Ook GKV/Enomics bleef op het vinkentouw, terwijl Sporting Delta – ondanks taai verweer dit keer – opnieuw een nederlaag leed.

Kelly de Bruin werd tegen DOS – niet voor de eerste keer deze zaalkorfbalcompetitie – matchwinnaar voor HKC

HKC, leider in de overgangsklasse B, ondervond flink wat weerstand van het Westbroekse DOS en werd opnieuw getest op mentale weerbaarheid. Op dat gebied gaf de formatie van trainer John Spek, die nog steeds op een ongeslagen status kan bogen deze zaalcompetitie, opnieuw thuis: vijf minuten voor tijd stond de teller in de sporthal De Vierstee in Maartensdijk namelijk nog op 15-13. Rianne Swets en John den Dunnen herstelden het evenwicht, waarna Kelly de Bruin – niet voor de eerste keer dit seizoen – de laatste treffer voor haar rekening nam: 15-16. Corné Troost voerde het topschutterslijstje aan met vijf doelpunten bij HKC, dat één puntje voorsprong behoudt op naaste belager De Meeuwen. “We hebben echt last van de druk en tegenstanders die tegen ons willen stunten, maar we hebben volgehouden”, aldus Spek.

GKV/Enomics hield leider ODIK binnen gezichtsveld door duidelijk met Tweemaal Zes af te rekenen: 29-17. De Gorcumers, met Niels Huisman voor de aan de enkel gekwetste Niek van der Weijden, lieten echter twee totaal verschillende gezichten zien. De 11-9 ruststand was daarvan het beste bewijs. “De start was gewoon niet goed”, stelde trainer Niels Mastijn. “Na rust deden we daarentegen eigenlijk alles goed.” Kevin van Beest voegde zeven treffers toe aan het Gorcumse totaal.

De titelrace in ‘D’ bleef onverminderd spannend. Achtervolger Oranje Wit hield leider Fiks namelijk op 19-19, waardoor het gat tussen beide kemphanen één puntje bleef. Fiks en Oranje Wit maakten er in hun onderlinge treffen vooral een tactisch gevecht van, dat eindigde met vijftien bizarre slotseconden. Invaller Lex van Gent bracht de Dordtenaren langszij (18-18), Fiks leek het laatste woord te hebben, maar met het laatste schot schoot Bo Oppe de 19-19 op het bord. Yannick Schild was topschutter met acht treffers.

Sporting Delta leed tegen de derde titelkandidaat Swift de vierde nederlaag op een rij (20-23) en blijft daardoor angstig dicht in de buurt van de rode streep. “De energie en beleving waren dit keer wel goed bij ons”, vond trainer Jan Bongers, die Zachary van Thijs in het basisachttal had opgesteld. De Zeeuwse opponent kon lang niet loskomen van de Dordtse ploeg, die evenals destijds in Middelburg toch met lege handen bleef staan. Laurens Tijhuis voerde het doelpuntenlijstje aan met zes wapenfeiten.

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (11 februari 2019)
Auteur: Arco Bomgaars


Op de ‘man’ af: Kelly de Bruin

Kelly de Bruin: Nooit een idool gehad

Naam: Kelly de Bruin

Geboren: 5 juni 1995 in het ziekenhuis in Gorinchem. Ik ben in Boven-Hardinxveld opgegroeid

Broers/zussen: Eén broertje, Robin van 19 jaar. Hij korfbalt ook bij HKC, in het tweede. Hij is enorm gedreven om het eerste team te halen

Woonplaats: Boven-Hardinxveld

Relatie: Vrijgezel

Opleiding: pabo

Beroep: Ik sta voor de klas in groep 4 van basisschool De Regenboog in Boven-Hardinxveld. Veel kinderen kom ik ook weer op de club tegen. Ook daar ben ik dus juf Kelly

Sport: Korfbal. Vroeger deed ik aan dansen, maar toen ik moest kiezen, werd het korfbal

Clubs: HKC, vanaf mijn zesde jaar. Vanaf mijn zestiende geef ik al training aan de jeugd

Positie: Ik ben meer een aanvaller dan een verdediger

Mooiste sportmoment: Het kampioenschap vorig seizoen en de promotie naar de overgangsklasse

Dieptepunt: Twee kruisbandblessures. Op mijn zeventiende de ene knie. Ik had net mijn debuut gemaakt in het eerste. Op mijn negentiende was de andere knie aan de beurt

Beste trainer: Mijn huidige trainer John Spek

Beste teamgenoot: Mijn neef John den Dunnen. Heerlijk om met hem te spelen

Mooiste sport naast korfbal: Ik ben een liefhebber van snowboarden

Idool: Heb ik nooit gehad

Tatoeage: Daar begin ik niet aan

Social media: Zeker, maar ik post weinig

Favoriete muziek: Top 40

Lievelingseten: Voor een pizza en zeker voor chocolade kun je me wakker maken

Televisie: Wie is de Mol. Verder kijk ik om me te ontspannen naar series of films op Netflix

Afgelopen vakantie: Met drie vriendinnen op Bali

Bijgelovig: Daar heb ik niets mee

Slechtste eigenschap: Ik ben niet netjes. Pas zei een leerling tegen me: ‘Laten we een opruimdag houden’

Persoonlijke sportieve ambitie: Zo lang mogelijk bij HKC op een zo’n hoog mogelijk niveau spelen

Ambitie met HKC: Meer als team spelen. De laatste drie duels was dat niet het geval

 

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (16 februari 2019)
Auteur & fotografie: Jan Volwerk