AD: ‘HKC op drempel finale; DeetosSnel pijnigt GKV’

HKC staat op de drempel van de hoofdklassefinale voor een plek in de Korfbal League na de 18-16 zege bij het Eindhovense DSC. Een zege van de Hardinxvelders zaterdag in de eigen sporthal Het Dok volstaat voor een reis naar de DeetosSnelhal op 16 april. Daar wacht dan het Arnemuidense TOP of Unitas uit Harderwijk, dat in die onderlinge strijd de eerste tik uitdeelde (21-22).

Peter Kamsteeg

HKC-coach Peter Kamsteeg: “Collectief staat op.”

Om de Brabantse opponent ook de tweede keer onder de duim te houden, is nog een keer een sterke teamprestatie nodig, is het oordeel van HKC-coach Peter Kamsteeg. “Want dat gaf uiteindelijk de doorslag in het eerste treffen. We hebben individueel sterke spelers, maar we slaagden erin na een moeizame eerste helft (9-7 rust, red.), waarin heel veel verdedigende druk werd gebracht, om mentaal en als team te schakelen. Dat is ook wel de rode draad in de reeks duels die we hebben gespeeld in de afgelopen weken: het collectief stond steeds op.”

In Eindhoven, waar HKC weer de beschikking had over de herstelde Veerle Havelaar en Mark Klop de verlossende treffer scoorde, was de negende man ook belangrijk. “Het was ongelooflijk om te zien dat veel mensen na een lange werk- en studiedag er toch bij waren. Die steun is zo belangrijk”, aldus Kamsteeg.

DeetosSnel gaf GKV/Enomics in de strijd om een plek in de tussenklasse een enorme draai om de oren: 13-24. De Gorcumers, waar Mats den Besten na zijn blessure minuten maakte en Rachel Romijn uitviel, waren – drie dagen na het kranige verweer tegen HKC – onherkenbaar. DeetosSnel daarentegen vond na een moeizame start steeds beter het ritme in de Van Rappardhal, waar Joost Hofman vorstelijk reboundwerk leverde. Bij winst in eigen hal zaterdag is de Dordtse ploeg verzekerd.

Orgineel (als premium-artikel en in digitale krant) gepubliceerd: AD/Rivierenland (7 april 2022)
Auteur: Arco Bomgaars

Feest bij HKC