AD: ‘HKC mist zege bij debuut in hoofdklasse’

HKC heeft een punt overgehouden aan het debuut in de hoofdklasse, maar tot grote vreugde leidde dat niet. Bij AW.DTV liet de Hardinxveldse nieuwkomer op het op één na hoogste zaalkorfbalniveau een marge van vijf doelpunten verschil (23-28) in de slotfase vervliegen om uiteindelijk op 29-29 te finishen in Amsterdam.

Corné Troost

Corné Troost: Zeven treffers voor HKC

“Met nog zes minuten te gaan hadden we de wedstrijd totaal onder controle, maar we hebben het vervolgens niet goed uitgespeeld”, was de constatering van trainer John Spek. HKC, waar Eliza Roest vanwege een gekneusde voet niet inzetbaar was, waardoor de dit seizoen debuterende Job Paauw een basisplaats had gekregen, pakte vanaf het begin het initiatief in de hoofdstad. “Van plankenkoorts was bij ons absoluut geen sprake”, had Spek met eigen ogen gezien. Gesteund door een flink legioen – zo’n kleine 150 supporters uit Hardinxveld-Giessendam waren getuige van het eerste hoofdklasseoptreden – toonden de bezoekers zich zelfbewust. In de slotfase van het eerste bedrijf slaagde voormalig Korfbal League-ploeg AW.DTV, twee seizoenen geleden nog afgetroefd door DeetosSnel in de play-offs voor een plek in de ‘League’, erin om het gaatje bijna te dichten: 14-15.

In deel twee was het echter weer HKC dat de klok sloeg. Met Sanne Langendoen als vervanger van Paauw moest even gesleuteld worden aan de organisatie in een vak, maar vervolgens leek de weg naar de eerste triomf ingeslagen. “Maar waar wij verzuimen om de aanvallen goed af te ronden, scoorde AW.DTV vijfmaal uit zes aanvallen”, baalde Spek, die thuisspeler Cedric Pardieck in de ultieme wedstrijdmomenten ook de 28-29 van topschutter Corné Troost zag uitpoetsen. “Een sterk debuut, maar het had voor ons nog veel mooier kunnen zijn”, constateerde John Spek na de seizoensopening.

Het Dordtse DeetosSnel, dat vorig seizoen nog in de Korfbal League uitkwam, verloor bij DSC met 22-20.

Scores HKC: Corné Troost (8x), Nadhie den Dunnen (7x), Mark Klop (5x), Mabel Havelaar (3x), Danny den Dunnen (3x), Veerle Havelaar, Kelly de Bruin en Sanne Langendoen.

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (18 november 2019)
Auteur: Arco Bomgaars
Foto: Archief HKC

Publicatie media