AD: ‘HKC klopt Avanti en sluit aan bij de tweede plaats’

HKC herstelde zich van de knieval tegen Nieuwerkerk door in eigen huis Avanti/Post Makelaardij met 33-26 te kloppen. De Hardinxvelders naderden daardoor in de hoofdklasse A nummer twee Nieuwerkerk, de onderliggende partij in de derby bij KCC, net voor het kerstreces tot op één punt.

In Het Dok had de formatie van het trainersduo John Spek en André Kuipers, met Annelies Kop dit keer in de basis, moeite om op gang te komen. Pas bij 10-9 kwam de nieuwkomer in de hoofdklasse op voorsprong. “We misten scherpte in de openingsfase, dat is een aandachtspunt” , stelde Spek. Avanti, met Jitte Jansen (ex-DeetosSnel) in de basis, bezat slechts twee punten, maar had het eerder KCC en Nieuwerkerk al bijzonder lastig gemaakt. HKC groeide echter in de wedstrijd en pakte na een 16-13 voorsprong halverwege door in het tweede bedrijf. Met een collectief sterke prestatie werd de derde triomf in zes wedstrijden geboekt. “Aanvallend was het goed van onze kant, verdedigend had het nog iets scherper gekund, maar we zijn tevreden met het resultaat”, oordeelde Spek.

Scores HKC: Corné Troost (7x), Eliza Roest (7x) Nadhie den Dunnen (5x), Mark Klop (5x), Danny den Dunnen (3x), Mabel Havelaar (2x), Carmen de Heer (2x) en Annelies Kop (2x).

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (23 december 2019)
Auteur: Arco Bomgaars