AD: ‘Havelaar en HKC vrezen voor nieuwe kruisbandblessure’

HKC moet vrezen voor een nieuwe kruisbandblessure voor één van de speelsters van de Hardinxveldse selectie. Veerle Havelaar, net hersteld van een achillespeesblessure, viel in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Die Haghe (18-14) uit met een kniekwetsuur.

“Komend weekeinde staat er een mri-scan gepland en vervolgens moeten we afwachten wat de uitslag is. Maar voor Veerle voelde het zelf dat het goed mis was en bij het terugzien van de beelden zag het er ook niet goed uit”, geeft Marrien Ekelmans, die samen met Peter Kamsteeg het trainersduo bij HKC vormt, aan.

Als de bange voorgevoelens bewaarheid worden, dan zou dat betekenen dat HKC voor de vierde keer in ruim een jaar tijd met een ernstige knieblessure in de vrouwensectie wordt geconfronteerd. Vorig jaar liepen Nadhie den Dunnen en Jitte Janssen een kruisbandblessure op, dit jaar raakte Mabel Havelaar – de oudere zus van Veerle – in de wedstrijd tegen Fiks aan het gewricht geblesseerd.

“Allemaal dezelfde blessures, maar elk met een eigen verhaal in een andere situatie”, blikt Ekelmans terug. “Bij Nadhie was het terug te voeren op vermoeidheid en overbelasting, in de drukke zaalperiode van vorig jaar. Bij Jitte gebeurde het tijdens een trainingspartijtje en bij Mabel weer in een wedstrijdsituatie. En dat terwijl we juist met onze fysiotherapeuten rond het team heel veel aandacht besteden aan stabiliteit en balans. Het is een aaneenschakeling van ongelukkige momenten.”

Aderlating
De (eventuele) absentie van Veerle Havelaar, vorig jaar uitgeroepen tot beste speelster van Korfbal League 2, zou een nieuwe fikse aderlating zijn voor HKC. Zeker met het oog op het seizoen in de Korfbal League, het hoogste zaalkorfbalniveau waarop de Boven-Hardinxvelders hun debuut gaan maken.

Ekelmans: “We komen op dit moment wel krap in onze speelsters te zitten. Naast het mogelijk wegvallen van Veerle, die een belangrijke schakel is, kampt Fenna Zwang al enige tijd met een achillespeesblessure. Annelies Kop traint wel op het veld, maar sluit pas in de zaal aan. Ondanks de komst van Lieneke Pries en Lotte van Montfort is het wel puzzelen in de selectie. Of we rondkijken voor versterking? We houden ogen en oren open.”

Veerle Havelaar (HKC): weer zware knieblessure

em>Orgineel verschenen: AD/Rivierenland van 15 september 2023
Auteur: Arco Bomgaars
Fotografie: Richard van Hoek Fotografie