AD: ‘GKV en HKC met goed gevoel naar vervolg play-offs’

GKV/Enomics en HKC warmden zaterdag met een heerlijk onderling duel (26-29) op voor het vervolg van het play-offtraject.

Na de tweede zege van de bezoekers, die in eigen huis al met 34-18 hadden uitgehaald, scheidden de wegen van de twee streekgenoten: HKC vervolgt de route richting Korfbal League morgenavond bij DSC in Eindhoven, GKV gaat met DeetosSnel uitmaken welke ploeg in de nieuwe tussenklasse komt of de status van hoofdklasser behoudt.

John Spek

Foto © Richard van Hoek Fotografie

De Hardinxvelders zijn goedbeschouwd nog 150 minuten verwijderd van het allerhoogste zaalkorfbalniveau. “Alles wat we nu nog halen is een bonus”, stelde coach Marrien Ekelmans. “Het doel om de tussenklasse te halen is bereikt. Met DSC, waar we in coronatijd tegen geoefend hebben, treffen we een hoofdklassefinale-waardige tegenstander met veel karakter in de ploeg. Wij wilden per se hier winnen om het momentum te houden. We staan er fysiek goed op in deze knotsgekke weken.”

Bij HKC ontbrak de zieke Veerle Havelaar en waren er basisplaatsen voor Lotte Scherstra en Carmen de Heer. De rol van laatstgenoemde is opmerkelijk: zij verliet HKC, speelde in het zesde team van PKC/Vertom maar werd benaderd als vervanger van de zwangere Annelies Kop.

“Ik was gestopt bij HKC, omdat ik niet een jaar lang nog zin had in alle verplichtingen. Nadat ik benaderd werd door HKC heb ik er wel een paar nachtjes over moeten slapen. Het team heeft de doorslag gegeven, maar ook de adrenaline die dit soort wedstrijden brengen met al het publiek. Dat heb ik de afgelopen twee jaar door corona gemist. PKC heeft ingestemd met mijn overstap en het kon, want het zesde is al kampioen”, lachte De Heer.

In de prima gevulde en sfeervolle Gorcumse Van Rappardhal zweepten de schutters Kevin van Beest (GKV) en Mark Klop (HKC) elkaar tot grote hoogten op. Waarbij Van Beest op punten net won (12 om 11) maar de gasten – mede door het inbrengen van Corné Troost – de langste adem hadden. GKV hield toch een goed gevoel over aan het treffen in de aanloop naar DeetosSnel.

“We waren na dinsdag niet meer bezig met winst of verlies, maar wilden het beter uitvoeren en daar zijn we helemaal in geslaagd”, stelde trainer John Spek (foto). “Kevin zou je bij wijze van spreken soms achter het behang willen plakken, maar als je er twaalf scoort tegen topverdedigers als Danny den Dunnen en Mark Klop heb je het geweldig gedaan. Met DeetosSnel zijn we al enige tijd bezig en we zijn er klaar voor. Het wordt voor mij een weerzien met Ben Crum, met wie ik bij PKC heb samengewerkt.”

GKV/Enomics – HKC 26-29 (16-13):
Scores GKV/Enomics: Kevin van Beest (12x), Guido Messerschmidt (4x), Maren den Besten (4x), Niek van der Weijden (2x), Ferry Gruijters (2x), Maren van Krieken en Rachel Romijn.
Scores HKC: Mark Klop (11x), Corné Troost (5x), Danny den Dunnen (5x), Nadhie den Dunnen (4x), Eliza Roest (3x) en Carmen de Heer.

Orgineel (als premium-artikel en in digitale krant) gepubliceerd: AD/Rivierenland (4 april 2022)
Auteur: Arco Bomgaars
Fotografie: © Ricard van Hoek Fotografie

Kampioen HKC E1