AD: ‘Consternatie in de slotfase’

GKV en HKC delen na roerige laatste minuut en verliezen terrein op profiterende koploper Swift

GKV/Enomics en HKC finishten na een meeslepend gevecht met een tumultueuze slotminuut op 26-26 in hun onderlinge strijd. Dat was vooral koren op de molen van het Zeeuwse Swift, dat nu alleen regeert.

Een bomvolle Van Rappardhal genoot van de topper in de overgangsklasse D tussen de ‘buren’ GKV en HKC. Een reconstructie van de slotminuut en de consequenties met de hoofdrolspelers.

Hét moment
Het arbitrale duo bekende fout te hebben gehandeld. “Ik neem de schuld op me, ik had niet moeten fluiten op dat moment in de wedstrijd”, stelde Keizer, die na alle consternatie HKC in de resterende aanvalstijd niet meer zaf scroren. Van Tiggelen: “Ik ben linkshandig en daarom maakte ik de fout om in het voordeel van HKC te vlaggen, terwijl het een overtreding van de HKC-speler was.”

De spelers
Het sierde HKC’er Niels Deventer dat hij niet meteen met een priemende vinger naar de arbitrage wees, maar de hand in eigen boezem stak. “Ik moet zelf op dat moment niet in zo’n situatie met Kevin komen. En ja, we hadden het eerder in de wedstrijd zelf moeten afmaken. Maar deze afloop was erg zuur, want ik heb inderdaad een fluitsignaal gehoord voordat er gescoord werd”, aldus Deventer, die een fraaie tweestrijd in de wedstrijd had uitgevochten met Van Beest, totdat hij in deel twee een tijdje naar de kant werd gehaald. “Ik had me even leeg geschoten en mocht even op adem komen.”

Tegenstander Kevin van Beest besefte dat zijn ploeg door het oog van de naald was gekropen. “Het was de allerlaatste poging om toch een punt te pakken. Daar heb ik naar gehandeld en me geprobeerd vrij te spelen. Nadat ik het schot gelost had, gebeurde er van alles. Ik heb ook een fluitsignaal gehoord, maar gelukkig telde de treffer. Drie keer winnen en we zijn kampioen.”

De consequenties
Collega Niels Mastijn: “We hebben geluk gehad in de slotminuut, maar eerder pech met makkelijk gegeven strafworpen. Willen we kampioen worden, moet het beter.”

Scores GKV/Enomics: Kevin van Beest (7x), Niek van der Weijden (6x), Jaleesa Claver (4x), Caitlin Weedage (4x), Thom Nugteren (2x), Maren den Besten (2x) en Niels Huisman.
Scores HKC: Niels Deventer (6x), Mark Klop (5x), John den Dunnen (5x), Tjeerd Gort (4x), Annelies Kop (3x), Kelly de Bruin, Jaïr Korf de Gidts en Lotte Scherstra.

Orgineel gepubliceerd: AD/De Dordtenaar & AD/Rivierenland (5 februari 2018)
Auteur: Arco Bomgaars
Fotograaf: Hans Roest