A-kamp 2016

Afgelopen weekend ging de A-jeugd van HKC traditie getrouw op A-kamp. Vrijdagavond om 18:30u vertrokken 19 kinderen en hun 6 begeleiders richting het rustige Westelbeers om de rust te verstoren. Bij aankomst was het voor de leiding de hoogste tijd om duidelijk te maken dat we niet gezellig op vakantie zijn, maar op kamp. Er geld maar 1 regel: Wij zijn de baas en daar luister je naar. A-kamp is overleven, dus er word niet uitgeslapen. ‘s Avonds een vent, ‘s ochtends een vent.

De 4 teams voor het weekend werden bekend gemaakt. Op vrijdagavond werd er een 30 seconds toernooi gehouden. Binnen mum van tijd was de rust in Westelbeers verstoord. Als de kinderen voortaan in het korfbalveld net zo fanatiek zijn, speelt HKC over een aantal jaar Korfbal League. Het grootste deel van de leiding zit niet meer op school en leerde via dit spel een hoop nieuwe dingen. Zo leerde Quinten ons dat de Eiffeltoren het hoogste gebouw is van Rotterdam en leerde we van Robin dat Pieterburen tegenwoordig een gevangenis is. Als klap op de vuurpijl leerde Manon ons wat zij verstaat onder ‘Down Under’. Uiteindelijk werd het toernooi, geheel naar verwachting, gewonnen door het team van Schoolmeester in spe Simon en de net geslaagde Gymnasiast Annemiek. De drie verliezende teams werden getrakteerd op heerlijke plaatselijke delicatessen. Na deze heerlijke avond snack was het inmiddels 0:00u en was het tijd om de verjaardagen van Max en Nada te vieren die beide 18 jaar geworden zijn. Daarna wijzigde Tamara nog even haar relatie status op Facebook en ging iedereen naar bed. De leiding ruimde nog even puin en volgde de kinderen richting hun slaapvertrek.

Gisterenavond werd er nog geklaagd over het feit dat iedereen om 9:30u fris en fruitig aan het ontbijt moest zitten, maar om 8:00u waren de eerste kinderen al druk in de weer. Het was goed te merken dat we niet meer in Hardinxveld waren, want we hadden het idee dat sommige kinderen erg veel last hadden van een jetlag en daardoor weinig tot niets konden eten. Na het ontbijt begonnen we aan het dagprogramma. Om verwarring te voorkomen werden de teams geschminkt in hun team kleuren en konden we beginnen met de eerste opdracht. Gisteren had de leiding er nog vertrouwen in dat HKC over een aantal jaar Korfbal League zou spelen, maar dat vertrouwen was na het eerste spel meteen weg. De kinderen presteerde het niet om met een bal van kleine afstand een flesje om te gooien. Diep teleurgesteld gingen we door naar het volgende spel waar er komkommers in elkaars mond gesjoeld moesten worden. Ook hier werden nauwelijks punten gescoord. De kinderen begonnen honger te krijgen en daarom serveerde de leiding de kinderen als lunch Citroenen met Olvarit. Veel kinderen hadden niet begrepen dat A-kamp overleven is, in de jungle eet je ook alles wat er op je pad komt. De Olvarit viel bij niemand in de smaak, behalve bij Lisanne die met een de snelheid van het licht zich een weg naar de bodem van het potje wist te eten. Na gescholen te hebben voor een fikse regenbui konden we verder met het volgende spel. Waterballonen gooien. Hier werd duidelijk waarom de A1 in de zaal gedegradeerd is. Het aantal voltreffers was minimaal en bijna iedereen begon droog aan de volgende spellen. De mannen kregen een maandverbandje voorgeschoteld met daarop een onbekende substantie die ze zo snel mogelijk moesten schoon likken. Marco vond het zo leuk dat hij niet bij het maandverband weg te slaan was. Geruchten gaan dat hij nog steeds staat te likken. Deze middag werd afgesloten met het programma ‘Heel Holland bakt… er niks van’. In deze aflevering bakte de leiding een sinaasappel-erwtensoep taart. De kinderen verdiende een ingrediënt per fout antwoord. Uiteindelijk gingen de kinderen naar huis met allemaal een overheerlijke taart op hun hoofd.

Na ‘s avonds gezellig met z’n alle gebarbecued te hebben en genoten te hebben van een middernacht concert van zanger Robin, was het de volgende dag tijd om in te pakken. Moe en voldaan ging iedereen naar huis. We hebben heel veel ge…. lachen.

De Eindbazen.

A-kamp 2016

Fotocollage

{oziogallery 1806}